Peuterspeelzaal in Laren

Peuteropvang Wirrewarre
De Leemkuil 4
Laren

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Onze peuterspeelzaal Laren heet Peuteropvang De Wirrewarre. Peuters kunnen hier dagelijks een hele ochtend terecht. PO De Wirrewarre in Laren vind je in de Larense Montessorischool (LMS) en deelt de ruimtes met onze BSO De Leemkuil. We zitten vlakbij de Naarderstraat, Singer Laren en het Tergooi Ziekenhuis Blaricum. Op een paar minuten afstand van de A1, wat onze ligging zeer gunstig maakt als je woont of werkt in Huizen, Bussum, Naarden, Hilversum of zelfs als je dagelijks naar Amsterdam reist. De Wirrewarre is een gemoedelijke peuteropvang met twee groepen in een bijzondere ruimte met veel licht en vrolijke speelhuisjes.

Ochtendje peuterspeelzaal in Laren

Peuteropvang De Wirrewarre is een fijne en leerzame plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar. We werken met het programma Uk en Puk. De activiteiten binnen dit programma zijn gericht op de ontwikkelgebieden: motorische ontwikkeling, ontluikende gecijferdheid (rekenen), sociaal emotionele ontwikkeling en spraaktaalontwikkeling. Het programma zorgt voor een naadloze aansluiting op het programma van de basisscholen. We hebben wisselende thema´s en pop Puk speelt altijd een belangrijke rol. Binnen de veilige grenzen van de opvang ontwikkelen de kinderen zich zo spelenderwijs. Daarnaast is er genoeg ruimte voor vrij spelen. Dit doen we soms binnen, maar natuurlijk ook zoveel mogelijk buiten! Peuteropvang bieden we aan op de ochtenden, rond 12.00 uur kun je je peuter weer komen ophalen.

Activiteiten

Naast de vaste activiteiten uit het VE-programma, zijn we bij de Wirrewarre flexibel en spelen we graag in op de behoeften van de peuters. We houden van iets moois maken tussen kunst en kitsch, dansen op zelfgemaakte muziek, boekjes voorlezen. Of we doen een spelletje of maken een grote puzzel. Onze houten speelhuisjes passen we aan op het thema van dat moment en zo ontstaat er elke keer een ander speelhoekje om vrij in te spelen. Tijdens het thema ´Hoera, een baby´ wordt een huisje bijvoorbeeld een knusse babykamer waar naar hartenlust vrij gespeeld in kan worden. En tijdens het thema ´Wat heb je aan vandaag?´wordt het huisje omgetoverd tot een grote kledingkast met de vrolijkste verkleedspullen om uit te proberen, als de peuters daar zin in hebben. Ook spelen we graag en veel buiten op ons speelplein.

Lees hier meer over onze activiteiten

Binnen/Buiten

Groot voordeel van peuteropvang De Wirrewarre is onze grote ruimte met veel licht en een hoog plafond. We hebben de ruimte ingericht met verschillende houten huisjes; een keukentje, een verkleedhuisje, een bieb. Deze huisjes kunnen we makkelijk draaien en verplaatsen, zo hebben we steeds weer een nieuwe, uitdagende inrichting. Ook hebben we een bouwhoek, een fijne chillplek, grote tafels met hangplantjes en genoeg knutselmateriaal dat ligt te wachten totdat het omgetoverd wordt in kunst. Buiten hebben we een plein met zandbak, schommels en een speelhuis.

CONTACTGEGEVENS

De Leemkuil 4
1251 AR Laren
T: 035 53 30 071
M: 06 – 81 288 537 (Leemkuil)

OPENINGSTIJDEN

maandag van 8.15 tot 12.15 uur
dinsdag van 8.15 tot 12.15 uur
woensdag van 8.15 tot 12.15 uur
donderdag van 8.15 tot 12.15 uur
vrijdag van 8.15 tot 11.45 uur

Verlengde opvang op maandag, dinsdag en donderdag van 12.15 tot 14.30 uur.