Kinderopvang in Huizen

KDV De Wipneus
Crailoseweg 118
Huizen

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Kinderopvang in Huizen vind je bij kinderdagverblijf De Wipneus. Het ligt midden in het bos op het terrein van De Trappenberg in Huizen. Midden in ´t Gooi, dichtbij Naarden, Bussum, Laren en Blaricum. We zitten op een paar minuten afstand van de A1 (afslag 8 Blaricum), vlakbij het Tergooi Ziekenhuis Blaricum en dat maakt De Wipneus uitstekend bereikbaar. Onze kinderopvang in Huizen is een kinderdagverblijf dat echt gericht is op de natuur; hoe kan het ook anders met onze ligging in het bos en naast de hei!

Dagje bij kinderopvang in Huizen

Kinderdagverblijf De Wipneus is een heerlijke plek voor kinderen vanaf 3 maanden tot het moment dat ze naar school gaan. We werken we met horizontale groepen: de jongste groep is van 0 tot +/- 2 jaar en de oudste groep van +/- 2 tot 4 jaar. Bij de flexgroepen werken we met verticale groepen waarin kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. Zo leren de kinderen optimaal van elkaar. Onze dag met jouw kind bevat alles wat jullie thuis ook doen; eten, drinken, slapen en spelen. En natuurlijk lachen, praatjes maken en knuffelen. Elk kind heeft op de groep een eigen mandje voor wat spulletjes van thuis, hij/zij slaapt in een vast bedje en krijgt voeding volgens het door jullie aangegeven schema. Voor de allerkleinsten bootsen we de thuissituatie zo goed mogelijk na. We houden rekening met het slaap- en voedingsritme van je baby en het soort voeding.

Activiteiten

De kinderen kunnen bij onze kinderopvang Huizen lekker vrij spelen, maar we hebben ook activiteitenprogramma´s met regelmatig wisselende thema´s. Bijvoorbeeld Weer en Wind, Naar Buiten, Dieren op de boerderij. De medewerkers van Montris verzinnen daar dan de vrolijkste ‘avonturen’ bij, die er ook nog voor zorgen dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, experimentjes met zintuigen, kunst maken met natuurschatten, kriebelbeestjes zoeken. Veel van de activiteiten doen we lekker buiten. Als leuke extraatjes hebben we onder andere de Peuterbootcamp in het bos. De kinderen kunnen klimmen, klauteren en al hun energie kwijt. Ook onze muziekjuf Vera komt met regelmaat langs!

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze kinderopvang Huizen met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving. Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

Groot voordeel van kinderdagverblijf De Wipneus is de ligging in het bos en vlakbij de hei. Ook hebben we twee grote buitenspeelplaatsen met een aparte ‘babytuin’, speciaal voor de allerkleinsten en elke groep heeft een deur die direct toegang geeft tot een speelplein. Vanuit de buitenspeelplaats lopen we door een afgesloten hek zo het bos in. Hier maken we in alle jaargetijden heerlijke wandelingen.

Binnen is het licht en ruim. Vanuit de centrale, grote hal gaat er één gang naar links en één gang naar rechts. Aan elke gang liggen vier groepen. Eén van die groepen is onze BSO Stoer/Peuteropvang Flink. Elke groepsruimte heeft twee slaapkamers, speelhoeken, een grondbox, keuken, knus zitje en een gezellige eettafel. In onze inrichting komen de kleuren en materialen terug uit onze natuurlijke omgeving. Ook in de centrale, lichte hal hebben we fijne speelhoeken gemaakt, waar alle kinderen kunnen spelen en ontdekken.

CONTACTGEGEVENS

Crailoseweg 118
1272 EX Huizen
T: 035 69 26 180

OPENINGSTIJDEN

maandag van 06.45 tot 18.45 uur
dinsdag van 06.45 tot 18.45 uur
woensdag van 06.45 tot 18.45 uur
donderdag van 06.45 tot 18.45 uur
vrijdag van 06.45 tot 18.45 uur

De eerste weken zijn erg belangrijk voor een fijne start voor je baby. Even bellen om te horen hoe het gaat? Dit kan altijd!