BSO in Huizen

BSO Ondersteboven
Bovenweg 5
Huizen

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

BSO Ondersteboven ligt in Huizen en is gevestigd in de kantine van de Korfbalvereniging Huizen.  Je vindt onze BSO naast Sportcentrum De Meent, middenin Huizen, dus in ´t Gooi, dichtbij Naarden, Bussum, Laren en Blaricum.  

In samenwerking met Korfbalvereniging Huizen kunnen de kinderen van BSO Ondersteboven aan allerlei sportieve en andere beweegactiviteiten deelnemen en zodoende ligt ook het benodigde sport en speelmateriaal voor het oprapen. Als we niet op de sportvelden zijn, gaan we lekker richting het bos of de hei. We halen kinderen op van verschillende scholen in de buurt; bij De Flevoschool, Dr. Maria Montessorischool en de Van Der Brugghenschool.  

Middag bij BSO in Huizen

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Ondersteboven hebben na een schooldag. Als we de kinderen opgehaald hebben, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en eten en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke beweegactiviteiten! De kinderen kunnen meedoen met het (beweeg)programma of lekker vrij spelen. Even chillen? Dat kan natuurlijk ook! En als je zin hebt in een iets rustigere activiteit, ook daar hebben we ruimte voor; kruip weg met een boekje of sla aan het knutselen. 

De kinderen hebben veel invloed wat betreft het activiteitenaanbod, ze geven aan waar zij behoefte aan hebben. Daarnaast praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want ook dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open. 

Waarom BSO Ondersteboven net even anders is dan andere BSO’s? Bewegen staat bij ons voorop! En dat doen we, eigenlijk altijd, buiten. Rode appelwangen zijn dus in principe gegarandeerd.  

 

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s. Een kleine greep uit het aanbod; een hut bouwen, kunst maken, vloggen, spelletjes doen, toneelstukken verzinnen. Maar waar Ondersteboven straks echt om bekend zal staan, zijn de coole sport- en spelactiviteiten die we doen op de sportvelden, in het bos of op de hei. En om dat waar te maken, bestaat team Ondersteboven uit een aantal ware sporttalenten! Zo hebben we onder meer onze ‘urban sports’ Roy, die je kan leren skaten, skateboarden en je aanmoedigt om toch die Monkey’ te doen (Freerunning). Onze basketballers Mitchel en Michael leren je die dunk te maken tijdens een potje basketbal . Een ‘rechtse directe’ leer je tijdens een lesje kickboksen van bijvoorbeeld Marieke en je zult merken hoe dat meteen bijdraagt een groeiend zelfvertrouwen! Dansjes leren a la Beyoncé? Doe lekker mee met de danslessen van onze Sarah. 

Uitjes hebben we natuurlijk ook, met name in de vakanties en op studiedagen. We organiseren dan sportclinics, bootcamps en externe andere sportactiviteiten. 

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze BSO Huizen met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving.

Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

BSO Ondersteboven staat voor: ‘Bewegen, Humor, Eigenwijs, Uniek en Out of the Box’. Dat zie je terug in ons team, in de kinderen én ook in onze locatie. Onze inrichting is kleurrijk met grafische en speelse elementen met hier en daar een grapje. Het is binnen goed toeven; we hebben verschillende hoeken gemaakt en er is voor ieder wat wils: een chillhoek, genoeg spelletjes en knutselspullen. Het grootste voordeel van BSO Ondersteboven is dat we direct toegang hebben tot de sportvelden van de korfbalverenigingsporthallen en Sportcentrum de Meent. Dat staat garant voor oneindig veel beweegmogelijkheden, sportieve activiteiten en buitenspeelplezier 

 

CONTACTGEGEVENS

Bovenweg 5
1276 XZ Huizen
M: 06 83 48 31 10

OPENINGSTIJDEN

Maandag tot 18.30 uur
Dinsdag tot 18.30 uur
woensdag van 12:00 tot 18.30 uur
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

 

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.