Scrapbook

Hier vinden jullie een journal voor… jullie als ouders! Deze journal hebben we gemaakt in het kader van De Week van de Opvoeding 2020 met het thema ‘Staan en opvallen’, het gaat over jullie veerkracht! Veerkracht ontstaat onder andere doordat je iets kunt loslaten, kunt relativeren, ergens de humor van kunt inzien, iets van een afstand kunt bekijken, door opnieuw op te laden, een positieve draai ergens aan te geven, door te reflecteren en vertrouwen in jezelf te voelen.

Om alvast jullie reflectieve kant wat aan te wakkeren; Wat helpt jou om veerkrachtig in het leven te staan? En wat wil je je kinderen hierover meegeven? Hoe leer je ze veerkracht eigenlijk?

We hebben eigenlijk alweer te veel verklapt … open gauw de bijlage en we zijn benieuwd wat jullie er van vinden!

Veel liefs, team Montris

Download en print:

Journal voor ouders

April 2020

Wat een gekke tijd is het! We moeten allemaal zoveel mogelijk binnen blijven, we kunnen niet naar school, opvang, werk. We mogen niet op bezoek bij opa’s en oma’s of bij mensen die ziek zijn. En we moeten ervoor zorgen dat we zo min mogelijk tijd doorbrengen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook zijn restaurants en veel winkels dicht. We moeten heeeel vaak handen wassen, anderhalve meter afstand van elkaar houden als we toch buitenshuis zijn en vaak in de rij staan voor bijvoorbeeld de supermarkt.

Allemaal dingen die de wereld even heel anders maken. Er gebeuren nare dingen, maar er gebeuren ook mooie dingen. Veel mensen lijken wel iets liever voor elkaar, iedereen wil elkaar graag helpen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen.

Wij van Montris hopen dat jullie, ondanks dat je nergens naartoe kunt, toch een vrolijke tijd hebben, vol avonturen! Kleine en grote avonturen met het hele gezin!

Daarom hebben we dit ‘scrapbook’ gemaakt; een soort herinneringsboekje voor later waar activiteiten in staan, plek is voor foto’s en kleine krabbels. Zo kun je altijd nog eens terugkijken naar deze tijd en je weer voorstellen hoe het was. In eerste instantie voor een vakantieweek, maar jullie kunnen het natuurlijk op elk moment gebruiken!

Samen avonturen blijven beleven, herinneringen maken, zoveel mogelijk lachen. Blijven shinen! Zo komen we samen deze tijd door!

We hopen dat jullie enorm veel plezier aan dit boekje zullen beleven!

Veel liefs, team Montris

Download en print:

KDV scrapbook
BSO scrapbook