Een avontuur voor Toekomstmakers.

Visie

Montris kinderopvang ondersteunt kinderen en jongeren in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving de toekomst kunnen ontdekken.

We zijn ons bewust van de impact die ons pedagogisch handelen heeft op de kinderen. Onze pedagogische visie is daarom opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook.

In onze pedagogische visie, vormgegeven in het pedagogisch kompas, is te zien dat onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip. Het kompas geeft ons zo richting, maar ook inspiratie, grond voor reflectie en een basis.

In iedereen en dus in elk kind zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben, bewust of niet, impact op de toekomst. Die toekomst betreft alles wat nog komen gaat; of dat nu over twee minuten is, morgen of over 50 jaar. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen. Kinderopvang bij Montris, is meer dan opvang alleen!

Ons 'landschap'

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Onderweg zullen we ‘heuvels’ en ‘obstakels’ tegenkomen, maar dankzij onze slimme uitrusting zal het overwinnen hiervan zorgen voor een groeiend zelfvertrouwen. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving.

Verderkijkers

We kiezen ervoor om samen te werken met Verderkijkers; collega’s (pm’ers), ouders en partners met een warm hart voor kinderen, een scherp oog voor de toekomst en een inspirerende houding. Ook onder hen prikkelen we ‘impactbewust handelen’.

Waarom?

De wereld heeft meer bewuste mensen nodig die met zelfvertrouwen van het leven een avontuur weten te maken. Nieuwsgierige doorzetters die met een open blik, een gezonde portie empathie en een gevulde backpack met slim gereedschap de wereld willen verkennen. Kinderen en jongeren die zich ontpoppen als avonturiers. Avonturiers met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving. Bewust van hun impact op de toekomst, de planeet, op elkaar en op zichzelf.

Toekomstmakers aan de slag

Een mooi voorbeeld waar onze visie tot leven komt is onze BSO De Wester, onze nieuwste locatie. Hier is ruimte gecreëerd voor de invloed van kinderen. De kinderen zijn hier namelijk onze nieuwe ‘collega’s’; ze denken mee met de inrichting, het activiteitenaanbod en met het verdere reilen en zeilen op de locatie.
De kinderen krijgen zo de kans om alvast verschillende handigheidjes te ontdekken voor ‘later’. Maar ze leren ook dat zij nu, als kind, impact hebben. Dat het uitmaakt wat ze doen, dat ze meetellen en hun mening van waarde is. We merken dat bijvoorbeeld duurzaamheid, natuur en bedreigde diersoorten een hot topic zijn onder de kinderen. Wat kunnen zij nu met hun invloed op de BSO doen om bij te dragen aan betere wereld?
Van deze slag in denken, daar worden we bij Montris blij van. We reiken ruimschoots aan, zodat kinderen de kans krijgen om zich in de bredere context te kunnen voorbereiden op morgen en op, pak em beet, 2048…