Peuterspeelzaal in Laren

Peuteropvang Ploegmaatjes
Melkweg 42
Laren

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Een van onze twee peuterspeelzalen in Laren heet Peuteropvang Ploegmaatjes. Peuters kunnen hier dagelijks een hele ochtend terecht. PO Ploegmaatjes in Laren vind je in de Basisschool OBS De Ploeg en deelt de ruimtes met onze BSO De Melkweg.

De peuteropvang ligt vlakbij de Eemnesserweg en het centrum van Laren. De Ploegmaatjes is een echte dorps-peuteropvang; kleinschalig en knus met vertrouwde, vaste leidsters op de groep. Ook zitten we zitten we vlakbij het Tergooi Ziekenhuis Blaricum. Op een paar minuten afstand van de A1, wat onze ligging zeer gunstig maakt als je woont of werkt in Huizen, Bussum, Naarden, Hilversum of zelfs als je dagelijks naar Amsterdam reist.

Ochtendje peuterspeelzaal in Laren

Peuteropvang Ploegmaatjes is een fijne en leerzame plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

De kinderen krijgen diverse materialen en activiteiten aangeboden binnen een voor de kinderen veilige, vertrouwde en zo huiselijk mogelijke omgeving. Hierdoor zal de ontwikkeling van de kinderen spelenderwijs worden gestimuleerd.

Er wordt ook aandacht besteed aan voor- en vroegschoolse educatie (VE) en een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool. Bij Ploegmaatjes werken we met het VE programma Peuterplein. Peuterplein stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Samen ontdekken ze zo spelenderwijs de wereld om hen heen. Aan de hand van verschillende thema’s komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. We werken zes weken met één thema.

Daarnaast is er genoeg ruimte voor vrij spelen. Dit doen we soms binnen, maar natuurlijk ook zoveel mogelijk buiten! Peuteropvang bieden we aan op de ochtenden; om 12.15 uur kun je je peuter weer komen ophalen.

Activiteiten

Naast de vaste activiteiten uit het VE-programma, zijn we bij Ploegmaatjes flexibel en spelen we graag in op de behoeften van de peuters. We houden van iets moois maken tussen kunst en kitsch, dansen op zelfgemaakte muziek, boekjes voorlezen. Of we doen een spelletje of maken een grote puzzel.

Daarnaast komt er ook een mini atelier, waar niet alleen geschilderd kan worden maar ook allerlei andere vormen van vrije expressie. En wat denk je van een bouwhoek waar kinderen 3D kunnen bouwen met verschillende (natuurlijke) elementen.

Lees hier meer over onze activiteiten

Binnen/Buiten

Ploegmaatjes is een gemoedelijke peuteropvang met een groep in een fijne, lichte ruimte gelegen aan een heerlijk speelplein. Op het plein zijn schommels en een speelhuis.

We hebben de ruimte ingericht met verschillende speelhoeken; zo is er voor ieder kind wat wils. Onze verschillende speelhoeken passen we aan op het thema van dat moment en zo ontstaat er elke keer een ander speelhoekje om vrij in te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig huishoekje of winkeltje en een verstop/ chillplek. Ook is er genoeg knutselmateriaal dat ligt te wachten totdat het omgetoverd wordt in kunst.

CONTACTGEGEVENS

Melkweg 42
1251 PT Laren
M: 06 – 461 494 62

OPENINGSTIJDEN

maandag van 8.15 tot 12.15 uur
dinsdag van 8.15 tot 12.15 uur
woensdag van 8.15 tot 12.15 uur
donderdag van 8.15 tot 12.15 uur
vrijdag van 8.15 tot 11.45 uur