BSO in Laren

BSO De Melkweg
Melkweg 42
Laren

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Onze BSO Laren vind je in OBS De Ploeg en heet BSO De Melkweg. De BSO ligt vlakbij de Eemnesserweg en het centrum van Laren. De BSO is voor kinderen van De Ploeg dus makkelijk te bereiken; de deur door aan het eind van de hal in de school en je bent er al! De Melkweg is een echte dorps-BSO; kleinschalig en de kinderen kennen elkaar vaak al van gezicht.

Middag bij BSO in Laren

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Laren hebben na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag.  Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook!  De kinderen hebben veel invloed wat betreft het activiteitenaanbod, ze geven aan waar zij behoefte aan hebben. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open. Als het erg rustig is (en standaard op woensdag, vrijdag en in de vakanties), nemen we de kinderen mee naar onze BSO De Leemkuil in Laren.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De kinderen verzinnen daar dan de vrolijkste ‘avonturen’ bij, met een beetje begeleiding van de medewerkers van Montris. Samen zorgen ze er zo voor dat het ook nog eens activiteiten zijn waardoor de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, boomerangs maken, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, proefjes doen, kunst maken met gevonden natuurschatten, hutten bouwen, goocheltrucs oefenen en allerlei spel- en sportactiviteiten op ons grote plein en in de gymzaal.

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze BSO Laren LMS met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving.

Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO De Melkweg is dat we veel buitenruimte hebben, we maken gebruik van het grote schoolplein.  Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben een lichte ruimte tot onze beschikking, die we hebben omgetoverd tot fijne huiskamer. Aan onze gezellige tafel smeden we samen plannen voor de rest van de dag. De ruimte heeft verschillende hoeken waar je mooie kunst kunt maken, lekker kunt chillen, er is een huishoek en een tafel om aan te bouwen. Daarnaast mogen we ook nog gebruik maken van de gymzaal van De Ploeg.

CONTACTGEGEVENS

Melkweg 42
1251 PT Laren
M: 06 – 461 494 62

OPENINGSTIJDEN

Maandag na schooltijd tot 18.30 uur
Dinsdag na schooltijd tot 18.30 uur
woensdag na schooltijd tot 18.30 uur
donderdag na schooltijd tot 18.30 uur
vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur

 

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.