BSO Laren

BSO De Leemkuil
De Leemkuil 4
Laren

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

BSO De Leemkuil vind je in de Larense Montessorischool (LMS) en deelt het pand met onze peuteropvang De Wirrewarre. Deze BSO Laren LMS is speciaal voor kinderen die naar de LMS gaan. De BSO is voor hen makkelijk te bereiken; de deur door aan het eind van de hal van de LMS en je bent er al! De Leemkuil is een echte dorps-BSO; kleinschalig en de meeste kinderen kennen elkaar al van gezicht.

Middag bij BSO in Laren bij LMS

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Laren LMS hebben na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en aandacht voor de belevenissen van de dag.  Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook!  De kinderen hebben veel invloed wat betreft het activiteitenaanbod, ze geven aan waar zij behoefte aan hebben. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De kinderen verzinnen daar dan de vrolijkste ‘avonturen’ bij, met een beetje begeleiding van de medewerkers van Montris. Samen zorgen ze er zo voor dat het ook nog eens activiteiten zijn waardoor de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, boomerangs en een pijl en boog maken, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, een stad bouwen, proefjes doen, kunst maken met gevonden natuurschatten, watergevechten, vuurtje stoken en allerlei spel- en sportactiviteiten op onze grote pleinen, zoals een lesje skateboarden.

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze BSO Laren LMS met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving. Klik hier voor onze visie.

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO De Leemkuil is dat we veel buitenruimte hebben, in de vorm van meerdere pleinen. Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook is het binnen goed toeven. We hebben een enorme, lichte ruimte tot onze beschikking, waar we verschillende hoeken in hebben gemaakt. Er is voor ieder wat wils; een bieb, een hoek met verkleedkleren, een chillbank, een huis- en bouwhoek, grote tafels waar bijvoorbeeld lekker aan getekend kan worden, een muziekhoek en ontzettend veel materiaal dat ligt te wachten totdat iemand er kunst van gaat maken. Daarnaast mogen we ook nog gebruik maken van de gymzaal van de LMS.

CONTACTGEGEVENS

De Leemkuil 4
1251 AR Laren
M: 06 – 812 885 37

OPENINGSTIJDEN

maandag na schooltijd tot 18.30 uur
dinsdag na schooltijd tot 18.30 uur
woensdag na schooltijd tot 18.30 uur
donderdag na schooltijd tot 18.30 uur
vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.45 uur.