BSO in Huizen

BSO Stoer
Crailoseweg 118
Huizen

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Onze BSO Huizen heet BSO Stoer. Je vindt deze BSO midden in het bos, naast ons kinderdagverblijf De Wipneus en in hetzelfde pand als PO Flink, op het terrein van De Trappenberg in Huizen. Midden in ´t Gooi, dichtbij Naarden, Bussum, Laren en Blaricum. We zitten op een paar minuten afstand van de A1 (afslag 8 Blaricum), vlakbij het Tergooi Ziekenhuis Blaricum en dat maakt Stoer uitstekend bereikbaar.

We halen kinderen op van verschillende scholen in de buurt; bij De Flevoschool, Dr. Maria Montessorischool en de Van Der Brugghenschool. BSO Stoer is een echte natuur-BSO, we zijn meestal met de kinderen te vinden in het bos of op de hei.

Middag bij BSO in Huizen

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Huizen hebben na een schooldag. Als we de kinderen opgehaald hebben, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en eten en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook! De kinderen hebben veel invloed wat betreft het activiteitenaanbod, ze geven aan waar zij behoefte aan hebben. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De kinderen verzinnen daar dan de vrolijkste ‘avonturen’ bij, met een beetje begeleiding van de medewerkers van Montris. Samen zorgen ze er zo voor dat het ook nog eens activiteiten zijn waardoor de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, boomerangs en een pijl en boog maken, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, een hut bouwen, proefjes doen, kunst maken met gevonden natuurschatten, vloggen, de moestuin onder handen nemen en allerlei spel- en sportactiviteiten in het bos of op de hei. Als extraatje organiseren we proeflessen in bijvoorbeeld kickboksen en judo.

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze BSO Huizen met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving. Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO Stoer is de ligging in het bos en naast de hei! Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. In onze ´voortuin´ zitten we vaak aan de picknicktafel, we hebben geregeld een barbecue en omdat we van ‘avontuurlijk spelen’ houden maken we graag een vuurtje waarop we dan appels poffen of thee maken. Ook hebben we een hut en een moestuin.

Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben verschillende hoeken gemaakt en er is voor ieder wat wils: de ´natuurbieb´, het atelier, de bouwhoek en het winkeltje. En we hebben een gezellige grote eettafel. De kast vol vieze laarzen; dat is typisch Stoer!

CONTACTGEGEVENS

Crailoseweg 118
1272 EX Huizen
M: 06 – 192 709 97

OPENINGSTIJDEN

Maandag tot 18.45 uur
Dinsdag tot 18.45 uur
woensdag van 12:00 tot 18.45 uur
donderdag tot 18.45 uur
vrijdag tot 18.45 uur

 

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.45 uur.