Kinderopvang in Bussum

KDV De Puntmuts
Iepenlaan 67
Bussum

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Kinderdagverblijf De Puntmuts, onze kinderopvang in Bussum, vind je in een rustige woonwijk vlakbij station Bussum-Zuid en de Bussumerheide. Het kinderdagverblijf is gevestigd in een voormalig, vrijstaand woonhuis met grote speelplaats in de tuin. De Puntmuts is een knus en kleinschalig kinderdagverblijf, waardoor we een extra persoonlijke sfeer hebben.

Dagje bij kinderopvang in Bussum

Kinderdagverblijf De Puntmuts is een heerlijke plek voor kinderen vanaf 3 maanden tot het moment dat ze naar school gaan. We hebben maximaal 16 kinderen per dag, we bieden activiteiten aan op leeftijdsniveau en daarom verdelen we de groep regelmatig over onze 2 ruimtes. Onze dag met jouw kind bevat alles wat jullie thuis ook doen; eten, drinken, slapen en spelen. En natuurlijk lachen, praatjes maken en knuffelen. Elk kind heeft op de groep een eigen mandje voor wat spulletjes van thuis, hij/zij slaapt in een vast bedje en krijgt voeding volgens het door jullie aangegeven schema. Voor de allerkleinsten bootsen we de thuissituatie zo goed mogelijk na. We houden rekening met het slaap- en voedingsritme van je baby en het soort voeding.

Activiteiten

De kinderen kunnen bij onze kinderopvang Bussum lekker vrij spelen, maar we hebben ook activiteitenprogramma´s met regelmatig wisselende thema´s. Bijvoorbeeld Weer en Wind, Naar Buiten, Dieren op de boerderij. De medewerkers van Montris verzinnen daar de vrolijkste ‘avonturen’ bij, die er ook nog voor zorgen dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, experimentjes doen met zintuigen, kunst maken met natuurschatten, kriebelbeestjes zoeken. Veel van de activiteiten doen we buiten.

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze kinderopvang Bussum met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving. Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

Groot voordeel van kinderdagverblijf De Puntmuts is de kleinschaligheid in een voormalig, vrijstaand huis. We hebben twee verdiepingen die elk hun eigen speelhoeken en keuken hebben. Beneden is een slaapkamer. We hebben een mooie tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, fietsen en rommelen. De grote boom geeft in de zomer veel schaduw. Aan het einde van de straat vind je de Bussumerheide waar we vaak te vinden zijn! Kinderdagverblijf De Puntmuts maakt echt onderdeel uit van de Iepenlaan. Zo zingen de kinderen met Sint Maarten een liedje zingen voor onze buurtjes.

CONTACTGEGEVENS

Iepenlaan 67
1406 TL Bussum
T: 035 69 21 242

OPENINGSTIJDEN

maandag van 06.45 tot 18.45 uur
dinsdag van 06.45 tot 18.45 uur
woensdag van 06.45 tot 18.45 uur
donderdag van 06.45 tot 18.45 uur
vrijdag van 06.45 tot 18.45 uur

De eerste weken zijn erg belangrijk voor een fijne start voor je baby. Even bellen om te horen hoe het gaat? Dit kan altijd!