BSO in Amsterdam Centrum

BSO De Zuyder
Barentszplein 14
Amsterdam

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

BSO De Zuyder vind je in de Zuiderspeeltuin aan het IJ vlakbij de Houthavens (S102), Westerdok, Bickerseiland en Prinseneiland. We halen kinderen op van verschillende scholen in de buurt; bij De Burght, De Eilanden en De Zeeheld. BSO De Zuyder is een echte buurt-BSO: dé plek waar kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten.

Middag bij BSO in Amsterdam West

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd bij BSO Amsterdam West hebben na een schooldag. Als we de kinderen opgehaald hebben, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en eten en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook! De kinderen hebben veel invloed wat betreft het activiteitenaanbod, ze geven aan waar zij behoefte aan hebben. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Montris Masterchef, Fabulous Fashion. De kinderen verzinnen daar dan de vrolijkste ‘avonturen’ bij, met een beetje begeleiding van de medewerkers van Montris. Samen zorgen ze er zo voor dat het ook nog eens activiteiten zijn waardoor de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, exotische gerechten koken, kunst maken met gevonden natuurschatten, een toneelstuk in elkaar zetten en uitvoeren, proefjes doen, leren hoe je een echte DJ wordt, vloggen en allerlei spel- en sportactiviteiten in de speeltuin of in het Westerpark. Daarnaast organiseren we workshops in onder andere Techniek en Theater.

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze BSO Amsterdam West met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving.

Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

Groot voordeel van BSO De Zuyder is de ligging in de Zuiderspeeltuin, dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen en sporten. Maar ook binnen is het goed toeven. We hebben verschillende hoeken gemaakt en er is voor ieder wat wils: de bieb, een hoek met verkleedkleren, de discogang, een muziekhoek, het atelier, de gezellige keuken, een bouwhoek en genoeg plekjes om lekker te relaxen.

CONTACTGEGEVENS

Barentszplein 14
1013 NJ Amsterdam
M: 06 471 470 73

OPENINGSTIJDEN

maandag tot 18.30 uur
dinsdag tot 18.30 uur
woensdag 12.00 uur tot 18.30 uur
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.