BSO in Amsterdam Centrum

BSO De Wester
Westerdoksdijk 603
Amsterdam

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

BSO De Wester vind je aan de Westerdoksdijk, langs het IJ, vlakbij Centraal station Amsterdam, Westerdok, Paleis van Justitie, Ijdok, de Houthavens (S102), Bickerseiland en Prinseneiland. Bij BSO de Wester is ruimte gecreëerd voor de invloed van kinderen. Ze denken mee met de inrichting, het activiteitenaanbod en met het verdere reilen en zeilen op de locatie. Zo leren ze alvast handigheidjes voor later en ontdekken ze hun impact.

Middag bij BSO in Amsterdam West

Wij zorgen ervoor dat kinderen tussen 4 en 13 jaar een fijne tijd hebben bij BSO De Wester in Amsterdam na een schooldag. Als de kinderen klaar zijn met school, luiden we samen het begin van de vrije tijd in met wat te drinken en eten en aandacht voor de belevenissen van de dag. Daarna is het tijd voor vrolijke activiteiten! De kinderen kunnen meedoen met het programma of lekker vrij spelen. Zin om even niets te doen? Dat kan natuurlijk ook! De kinderen hebben veel invloed wat betreft het activiteitenaanbod, ze geven aan waar zij behoefte aan hebben. Ook praten we met elkaar over de afspraken op de BSO en de verdeling van de huishoudelijke taken, want dat hoort erbij. In de vakantie en op studiedagen zijn we ook open.

Activiteiten

Onze activiteitenprogramma´s hebben regelmatige wisselende thema´s, bijvoorbeeld (W)Onderzoekers, Kriebelbeestjes, Fabulous Fashion, Down Under. De kinderen verzinnen daar dan de vrolijkste ‘avonturen’ bij, met een beetje begeleiding van de medewerkers van Montris. Samen zorgen ze er zo voor dat het ook nog eens activiteiten zijn waardoor de kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; een muzieknummer maken van je eigen beats in de muziekstudio, experimentjes doen in het lab, binnen een hut bouwen. Kleien, schilderen en houtbewerken in het atelier. Of lekker uitleven bij de make-uptafel en verkleedhoek, daarna dansen voor de enorme spiegel. En natuurlijk allerlei spel- en sportactiviteiten die we zowel binnen als buiten doen.

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij onze BSO Amsterdam West met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele, omgeving. Lees hier meer over onze Visie en over hoe onze visie tot uiting komt bij De Wester.

Binnen/Buiten

Ons pand heeft een industriële uitstraling met enorme ramen en kijkt uit over het Ij. Er zijn twee verdiepingen, waarvan de bovenste een vide is. Een gedeelte hiervan is speciaal voor onze tieners gereserveerd; Tienerclub 1Hoog. De rest van de ruimte is ingedeeld in verschillende hoeken; een maakhoek waar onder andere gezaagd en getimmerd kan worden, een lab, een huttenbouwhoek, een muziekstudio met plek voor schminken en verkleden en genoeg fijne relaxplekjes! Lekker even lanterfanten, doe je bijvoorbeeld in de hut onder de trap. Ook hebben we een grote keuken waar de kinderen kunnen bakken en braden. Buitenspelen kan niet voor de deur, dit doen we vaak in de Zuiderspeeltuin, iets verderop. Binnen hebben we daarom ook uitdagende objecten, zoals een bokszak, die beweging stimuleren en mogelijk maken.

Tienerclub

Nieuw, voor Montris, is de tienerclub! De eerste club huist in De Wester op de vide, de naam 1Hoog is democratisch door onze kinderen gekozen. Vanaf 9 jaar mogen de kinderen zich opgeven, best spannend natuurlijk, want dan hoor je officieel bij de Grote Kinderen. De club heeft schuifdeuren en de tieners mogen zelf weten wanneer ze zich willen afzonderen van het kleinere grut. Het blijkt dat de behoefte daaraan meevalt, maar zo hebben ze wel de mogelijkheid om lekker onder elkaar te zijn, te chillen of om samen activiteiten te doen. Ook is er een huiswerkhoek.

CONTACTGEGEVENS

Westerdoksdijk 603
1013 BX Amsterdam
T: 06-58826118

OPENINGSTIJDEN

maandag tot 18.30 uur
dinsdag tot 18.30 uur
woensdag tot 18.30 uur
donderdag tot 18.30 uur
vrijdag tot 18.30 uur

In alle schoolvakanties en op studiedagen van 07.30 uur tot 18.30 uur.