Kinderopvang in Almere Stad

KDV De Regenboog
Hospitaalweg 1
Almere

Ons inspectierapport vind je hier.

Wil je ons tarief weten? Kijk dan hier .

Kinderdagverblijf De Regenboog biedt kinderopvang in Almere Stad. Je vindt ons aan de achterzijde van het Flevoziekenhuis. Het kinderdagverblijf ligt centraal in Almere, vlakbij Almere-Centrum, Filmwijk, Verzetswijk, Tussen de Vaarten en Parkwijk. De Regenboog doet haar naam eer aan; het is een kleurrijke locatie en elke groep heeft een eigen regenboogkleur.

Dagje kinderopvang in Almere Stad

Kinderdagverblijf De Regenboog is een heerlijke plek voor kinderen vanaf 3 maanden tot het moment dat ze naar school gaan. We werken met horizontale groepen: de jongste groep is van 0 tot +/- 2 jaar en de oudste groep is van +/- 2 tot 4 jaar. Bij de flexgroepen werken we met verticale groepen waarin kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar zitten. Zo leren de kinderen optimaal van elkaar. Onze dag met jouw kind bevat alles wat jullie thuis ook doen; eten, drinken, slapen en spelen. En natuurlijk lachen, praatjes maken en knuffelen. Elk kind heeft op de groep een eigen mandje voor wat spulletjes van thuis, hij/zij slaapt in een vast bedje en krijgt voeding volgens het door jullie aangegeven schema. Voor de allerkleinsten bootsen we de thuissituatie zo goed mogelijk na. We houden rekening met het slaap- en voedingsritme van je baby en het soort voeding.

Activiteiten

De kinderen kunnen bij onze kinderopvang Almere Stad lekker vrij spelen, maar we hebben ook activiteitenprogramma´s met regelmatig wisselende thema´s. Bijvoorbeeld Weer en Wind, Naar Buiten, Dieren op de boerderij. De medewerkers van Montris verzinnen daar de vrolijkste ‘avonturen’ bij, die er ook nog voor zorgen dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Een kleine greep uit het aanbod; dansen op zelfgemaakte muziek, kamperen op camping De Regenboog, kunst maken met natuurschatten, kriebelbeestjes zoeken. Veel van de activiteiten doen we lekker buiten. Speciaal voor kinderen van 3 jaar doen we uitdagende activiteiten om ze voor te bereiden op school. Net waar het kind aan toe is. Als leuke extraatjes hebben we onder andere de Peuterbootcamp. De kinderen kunnen klimmen, klauteren en al hun energie kwijt. En van de jaarlijkse Modderdag maken we altijd een groot feest!

Lees hier meer over onze activiteiten

Pedagogisch kompas

We werken bij kinderopvang Almere Stad met ons zorgvuldig gekozen pedagogisch concept, vormgegeven in het ‘pedagogisch kompas’. Onze missie luidt: ‘Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving, de toekomst kunnen ontdekken.

Onze pedagogische visie is opgebouwd rondom een van onze kernwaarden; Impactbewust. Impactbewust is het besef dat het uitmaakt wat jij doet, in welke context dan ook. Onze handelingen, houdingen en opvoeddoelen navigeren vanuit dit begrip.

In iedereen zien wij een toekomstmaker. En toekomstmakers hebben impact op de toekomst. Dus niet alleen handelen wíj bewust, we ondersteunen ook de kinderen om zich bewust te zijn van hún impact, om zo het beste uit zichzelf, elkaar, hun omgeving en de toekomst te halen.

Ons pedagogisch handelen, onze activiteiten, het concept Meervoudige Intelligentie, het stimuleren van 21st century skills en de inrichting van onze locaties vormen het ‘landschap’ waarin een impactbewuste levenshouding onder kinderen kan ontstaan.

We gaan samen in dat landschap op avontuur, in het klein en in het groot. Wat het avontuur ons ook brengt, we zorgen altijd voor een emotioneel veilige, stabiele omgeving.

Lees hier meer over onze Visie

Binnen/Buiten

Groot voordeel van kinderdagverblijf De Regenboog is de grote, afgesloten speelplaats. Met een glijbaan, grasveld, speelhuisje, een zandbak, picknicktafels en genoeg schaduwrijke plekken. Enorm geschikt voor oneindig veel buitenspeelplezier! We zitten pal aan het water en gaan geregeld de eendjes voeren. Ook hebben we een park naast de deur, daar zijn we vaak te vinden. Binnen zijn er vier verschillende groepsruimtes. Elke ruimte heeft een eigen slaapkamer, speelhoeken en een keukentje met een gezellige eettafel. De Regenboog heeft twee ruime verdiepingen.

CONTACTGEGEVENS

Hospitaalweg 1
1315 RA Almere
T: 036 86 89 927

OPENINGSTIJDEN

maandag van 06.45 tot 18.45 uur
dinsdag van 06.45 tot 18.45 uur
woensdag van 06.45 tot 18.45 uur
donderdag van 06.45 tot 18.45 uur
vrijdag van 06.45 tot 18.45 uur

De eerste weken zijn erg belangrijk voor een fijne start voor je baby. Even bellen om te horen hoe het gaat? Dit kan altijd!