Lekker actief bezig zijn en samen op avontuur!
Daar houden we bij Montris van.

Waarom kinderyoga?

Kinderyoga is leuk en goed voor kinderen vanaf twee jaar. Het is leren te ontspannen voor kinderen met plezier. Kinderen hebben een grotere fantasie, dus daar kan je met kinderyoga ook veel mee bereiken. Het is de bedoeling met kinderyoga dat de kinderen “het huis” voelen waarin ze wonen en het ontwikkelen van sterke en soepele spieren, maar ook de motoriek wordt verbeterd. Het vergroten van concentratie en zelfvertrouwen is ook een belangrijk aspect van kinderyoga en laat dat laatste nu een van onze opvoeddoelen zijn bij Montris. Over de opvoeddoelen kun je hier meer lezen!

Onderdelen van een kinderyogales

Onze collega Ilse van de planning heeft ons bij Montris kennis laten maken met kinderyoga tijdens onze jaarlijkse studiedag. Je kunt zelf natuurlijk bepalen welke aspecten je er uit haalt, maar je zou de volgende basis kunnen aanhouden:
– introductie van het thema (jaargetijden, natuur, een reis, dieren, prentenboek)
– warming-up
– yoga houdingen door een verhaal
– muzikale expressie
– afronding met visualisatie
– tekening maken

Op avontuur met Stip de kat

Vandaag gaan we yoga doen en op reis met Stip de kat. Ga maar lekker op je plekje zitten. Stip is een kat met witte en zwarte stippen. Hij woont in een gezellig huis met rode dakpannen  en blauwe luiken voor de ramen. Het huis heeft een mooie grote tuin. Elke ochtend krijgt Stip van zijn baasje lekkere brokjes te eten. En daarna, floep, verdwijnt hij door zijn kattenluik en gaat hij op avontuur…. Vandaag mogen we mee met Stip. Tijdens het verhaal komen er allemaal opdrachten langs die je samen met je kind kan uitvoeren. Doen jullie mee?