Wat is een BSO?

Buitenschoolse opvang: kinderopvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar

Onze locaties buitenschoolse opvang in Amsterdam, Huizen en Laren zijn een fijne en veilige plek voor kinderen van 4 tot 13 jaar om na schooltijd even te kunnen landen. Buitenschoolse opvang of kortweg BSO. Ook tijdens schoolvakanties en studiedagen kunnen de kinderen bij ons terecht. Onze medewerkers staan klaar om er een gezellige, avontuurlijke (mid)dag boordevol uitdagende activiteiten van te maken! En lekker chillen tussendoor kan natuurlijk ook.

Activiteiten op de BSO

Onze medewerkers bedenken de vrolijkste activiteiten en tofste avonturen voor de kinderen. Zo ontwikkelen de kinderen hun talenten, groeit het zelfvertrouwen en kunnen ze met oog voor hun omgeving de toekomst ontdekken.

Van timmeren en zagen tot proefjes doen, van dansen en muziek maken tot spoorzoeken in de natuur. De kinderen denken mee. Ze kunnen namelijk heel goed vertellen wat ze willen en waar ze blij van worden; we zijn helemaal voor kinderparticipatie!

De input wordt verwerkt in onze wisselende thema’s. Zo sluiten onze activiteiten altijd goed aan op de behoeften van de kinderen en onze medewerkers zorgen voor een juiste balans in de programma’s. Want we willen alle talenten goed aan bod laten komen. Lees hierover meer in onze Visie en op onze Activiteitenpagina.

Daarnaast praten ze ook mee met de afspraken op de BSO en de verdeling van de ‘huishoudelijke taken’, zoals bekers naar de keuken brengen en opruimen. Ook dat hoort erbij, net als thuis.

Vast team van medewerkers

Een vertrouwde omgeving is volgens Montris één van de belangrijkste basisvoorwaarden die nodig zijn voor kinderen om te kunnen groeien en ontwikkelen. Daarom hechten wij veel waarde aan het inzetten van vaste medewerkers en heeft elke BSO een vast team met liefde voor het vak en voor de kinderen.

We stellen voor de BSO’s een zo wervelend mogelijk team samen, zodat alle acht talentgebieden uit ons pedagogisch concept ‘Meervoudige Intelligentie’ aan de beurt komen. Zo hebben we Daan die graag een potje voetbalt. Mascha die altijd exotische kookactiviteiten verzint. Voor het maken van de mooiste kunstwerken moet je echt bij Leander zijn. Muriel leert je toneelspelen (en heeft ook altijd de beste grapjes paraat).

Ook vinden wij de ontwikkeling en kwaliteit van onze medewerkers belangrijk en we ondersteunen ze waar nodig om het beste uit zichzelf te halen. Zo bieden wij allerlei trainingen en coachingstrajecten aan, zowel verplichte als niet-verplichte. Al onze medewerkers moeten voor indiensttreding een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Ook checken wij referenties in het werving- en selectieproces.

BSO na schooltijd

De school gaat uit, er staat iemand klaar om de kinderen op te halen. Eenmaal op de BSO starten we samen wat te drinken en te eten. We besteden tijd en aandacht aan elkaar en de belevenissen van die dag. Zo is er voor kinderen een herkenbare overgang van school naar de BSO.
Na een inspannende dag op school kunnen kinderen bij ons op hun eigen manier even ontspannen. Bijvoorbeeld een boek lezen op de bank, buiten op het plein ravotten, meedoen met een van de activiteiten of iets anders. We zorgen voor de juiste balans tussen ‘even niks moeten’ en ‘grote en kleine avonturen beleven’. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren, ook op de BSO. Onze activiteiten geven kinderen de ruimte voor nieuwe ontdekkingen.

BSO tijdens schoolvakanties of studiedagen

Als kinderen de hele dag bij ons zijn, is er meer tijd (en ook meer energie bij de kinderen) om ‘grotere avonturen’ te beleven. Workshops, uitstapjes, sportlessen, je kunt het zo gek niet bedenken. Iedere vakantie maken we een gaaf vakantieprogramma rondom een verrassend thema. Zo weten kinderen en ouders van tevoren wat we gaan doen. We zijn niet vies van modder, bedenken vette feestjes, maar ook een workshop kleien, naar het museum gaan of een sportdag is mogelijk. Bij slecht weer bouwen we een bioscoop of de grootste binnentent ever! We doen hoe dan ook vrolijke, uitdagende activiteiten, zowel binnen als buiten. Kortom: met veel plezier samen op avontuur!

Opvangmogelijkheden

Je kind komt op een of meer vaste middagen naar de BSO. Daarnaast kun je zelf bepalen op welke dagen je kind tijdens de vakanties komt. Per contractdag krijg je 12 dagen vakantietegoed. Die kun je inzetten in de schoolvakanties en voor studiedagen. Je regelt dit makkelijk en snel via de Montris-app.

Locaties

Wij verzorgen op de volgende locaties buitenschoolse opvang. Kijk gerust rond en kom meer te weten over onze locaties in Amsterdam, Huizen of Laren: