Lekker actief bezig zijn en samen op avontuur!
Daar houden we bij Montris van.

Meervoudige Intelligentie

Bij Montris hebben we wisselende thema’s en avontuurlijke activiteitenprogramma’s. We werken op onze locaties (met uitzondering van enkele peuteropvang locaties waar we met het VE-programma Uk&Puk werken) graag met het concept Meervoudige Intelligentie van Howard Gardner.

MI gaat ervan uit dat iedereen op verschillende manieren knap is en een mix van talenten bezit. Onze medewerkers stimuleren de kinderen in hun ontwikkeling door middel van activiteiten die worden aangeboden per leeftijdsfase en talent. We erkennen 8 talentgebieden; Woord, Samen, Ik, Natuur, Muziek, Logica, Beeld en Bewegen

Samengevat gaat meervoudige intelligentie over de drieslag “excelleren – leren – compenseren”. Laat kinderen excelleren in de talenten die bij hen het sterkst, of het meest aanwezig zijn. Leer ze om ook de andere talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En gebruik de sterke talenten om de minder sterke talenten te compenseren.

Op de rest van deze pagina vind je een greep uit andere activiteiten die we, naast het dagelijkse programma, organiseren op onze locaties.

Workshops KDV

Voor onze kinderdagverblijven zetten we ons graag in om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met muziek. Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Deze muziekles, gegeven door onze muziekjuf Vera, is leuk voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Grappig is dat we merken dat de meeste kinderen gek zijn op muziek, je ziet het meteen aan hun reacties. Door middel van muziek kun je een sfeer maken. Van ontspannen en rustig tot een vrolijk geheel waarbij de kinderen mee kunnen zingen en dansen.

Workshops BSO

Op onze BSO’s hebben we veel medewerkers met specifieke talenten aan het werk. En zij vinden het ontzettend leuk om workshops te geven in de gebieden waarin zij uitblinken.

Neem een workshop Techniek, voor degenen die altijd graag willen weten hoe iets in elkaar steekt. Samen maak je bijvoorbeeld een bewegende robothand, een werkende zaklamp, een hypnose apparaat of pimp je eigen tas met een buzzer of lichtje. Of denk aan een workshop Theater; optreden, verkleden, gekke typetjes verzinnen. Maar ook een toneelstuk bedenken en uitvoeren. En dat onder leiding van medewerkers die zelf acteur of theatermaker zijn!

Buurtsportcoach Bikkels

In Huizen is het concept ´Buurtsportcoach´ in het leven geroepen om de bewoners lekker in beweging te krijgen. Dus ook kinderen in allerlei leeftijden. Montris heeft een eigen buursportcoach in huis; Bikkels. Het Bikkels team organiseert, vaak in samenwerking met gemeente Huizen, de leukste, sportieve activiteiten. Denk aan skateboarden, Freerunning, judo, moderne dans, kickboksen, stunten met je step-clinics..

Bikkels organiseert ook Peuterbootcamp voor alle stoere, sportieve peuters die liever rennen dan stilstaan. Dit vindt plaats in het bos bij ons kinderdagverblijf De Wipneus in Huizen. De kinderen doen een circuitje onder begeleiding van het Bikkels-team. Klimmen, kruipen, klauteren, rennen! Peuterbootcamp maakt geregeld een uitstapje naar onze andere kinderdagverblijven.

Ook is er een bootcamp variant voor ouders en kinderen samen. Bikkels activiteiten zijn eigenlijk altijd gratis en plezier is gegarandeerd.

Zwemles

We organiseren geregeld zwemles in de BSO-tijd! Heel fijn voor de kinderen en handig voor de ouders. We beschikken dan over een speciaal tijdslot voor de betreffende BSO-locatie en de pedagogisch medewerker blijft bij de zwemles. Vraag bij jouw locatiemanager na of de zwemles ook op jullie locatie georganiseerd wordt.

Zomerprogramma

In de zomervakantie hebben we een speciaal programma met een doorlopend thema en beleven we samen allerlei avonturen. Ook de activiteiten van dit programma zijn gebaseerd op het concept Meervoudige Intelligentie. We verzinnen wervelende thema’s; ‘Gaan met die liaan’, ‘Expeditie Montris’. Kortom; we verkennen de wereld als echte avonturiers en maken samen onvergetelijke herinneringen.

Feest

Er is veel te vieren in het leven en dat doen we bij Montris dan ook graag! Zo ‘vieren’ we onder andere Modderdag elk jaar. Ons kinderdagverblijf De Regenboog in Almere pakt vaak lekker uit, maar onze peuteropvang Flink of BSO Stoer doen daar zeker niet voor onder. Bij ons kinderdagverblijf De Wipneus in Huizen zijn ze dol op Sint-Maarten en organiseren ze een Lichtjestocht. En rondom Halloween komen alle Amsterdamse monsters massaal tevoorschijn om bij BSO De Zuyder met de voetjes van de vloer te gaan tijdens de Halloween disco. Om maar iets op te noemen.. Natuurlijk laten we ook feestelijkheden als kerst, Pasen, Sinterklaas of de Voorleesdagen niet zomaar aan ons voorbijgaan.

Koken

Naast het activiteitenprogramma, de sportactiviteiten en de workshops, hebben we ook altijd plezier om samen de keuken in te duiken. We spelen Montris Masterchef of Heel Montris bakt. Eerst een recept zoeken, een boodschappenlijstje maken, naar de supermarkt, afrekenen. Schort voor, handen wassen en aan de slag!

Muziek BSO

Ben je een fan van elektronische muziek? Kun je niet stilstaan bij een goede beat en zou je het liefst Martin Garrix opvolgen? Wat een geluk, want meester Billy leert op onze locaties in Amsterdam hoe je met de laptop muziek maakt of geluiden kan maken met een synthesizer en natuurlijk hoe je dat alles dan opneemt. Je bent net een echte DJ als je met je koptelefoon op je eigen beats draait en de andere kinderen los gaan in onze discogang!